A Renault a 2016-os idény előtt, a Lotustól örökölt Pastor Maldonado kidőlése után igazolta a McLarentől kurtán-furcsán ejtett Kevin Magnussent, azonban kezdettől világos volt, hogy mind ő, mind a szintén a Lotus örökségének számító Jolyon Palmer is csak átmeneti megoldásnak számít, a későbbi teljesítmény és a pilótapiac helyzete együttesen határozza majd meg a jövőjüket.

A csapatnak szeptember végéig volt opciója Magnussen szerződésének meghosszabbítására, de nem siettek az élesítéssel, a dán pilóta pedig nem is titkolta elégedetlenségét, jelezte, hogy amint lejár a határidő, bármilyen épkézláb ajánlatot megfontol.

A Renault azonban egyelőre még nem áll készen arra, hogy elengedjék a versenyzőt, két héttel, október 1-jéig kitolták a határidőt.

“A Renault megkérdezte, meghosszabbíthatnánk-e az opció határidejét. Beleegyeztem” – árulta el Magnussen.

A francia gyártó 2017-re szeretné az idén a Manornál melegítő Esteban Ocont az egyik autójába ültetni, a másikba pedig egy olyan tapasztalt, tehetséges versenyzőt, mint Nico Hülkenberg, Valtteri Bottas vagy Carlos Sainz, Magnussent arra az esetre tartogathatják, ha egyiküket nem sikerül megszerezni.