Bár a Szingapúri Nagydíjon mindössze egy ponttal léptek a Williams elé, az erősorrend alapján a Force India joggal hajt a konstruktőri bajnokság 4. helyére, hiszen pilótái a Mercedes, a Red Bull és a Ferrari párosai mögött a 7-8. helyre kvalifikáltak a Maláj Nagydíj időmérőjén.

A konszolidáció első lépését letudták, vasárnap jön a nagyobb kihívás, pontokra váltani jó rajtpozíciókat.

“Nagyon elégedett vagyok a teljesítményünkkel! Nagyon fontos volt, hogy tökéletes időmérőt hozzunk, és szerintem sikerült is. Óriásit húzott az egész csapat. A mai eredmény után jó esélyünk van a holnapi erős pontszerzésre” – lelkendezett Sergio Perez, aki paddockbeli pletykák szerint már biztosan marad a csapatnál 2017-re is.

malaj_f1_kval_07

Nico Hülkenberg persze egy kicsit kevésbé volt lelkes, ő akarta a 7. helyet:

“Nagyjából elégedett vagyok a mai nappal és a rajtpozíciómmal. Amikor a három topcsapat elfoglalja az első három sort, a 7-8. a számunkra elérhető maximum. Sajnos az utolsó köröm nem volt elég a 7. helyhez. Az időmérő elején egy kicsit magabiztosabb voltam, mint a vége felé, a Q3-ban – talán az aszfalt hűlt le egy kicsit, este majd kielemezzük az okokat. Azért a 8. hely sem rossz, de holnap nagyon szoros lesz a verseny az élmenők mögött, remélem, hogy tartani tudjuk majd a lépést a nagyokkal, és kihasználhatjuk a lehetőséget, ha úgy adódik. Az elsődleges, hogy pontokat szerezzünk, és a maximumot hozzuk ki a futamból.”

A Force India 112, a Williams 111 ponttal áll a bajnokságban – holnap Felipe Massa a 10., Valtteri Bottas a 11. helyről rajtol.