Bár a Force Indiánál ragaszkodnak ahhoz, hogy Nico Hülkenberg és Sergio Perez is náluk versenyez majd jövőre, kívülről nem tűnik ilyen egyértelműnek a helyzet.

Perez még csütörtökön is arról beszélt Szepangban, hogy keresi a megoldást, több lehetőséget is mérlegel, és mostanra Hülkenberget is hírbe hozták más csapattal.

A szepangi paddockban arról hallani, hogy a Force Indiá-s hosszabbítás befuccsolása esetén Perez a Ferrari-szövetséges Haashoz menne, ahonnan aztán lehetősége nyílna a Ferrarihoz is továbblépni egy-két év után.

Az amerikai csapatnál Romain Grosjean helye 2017-re is biztosnak tűnik, de Esteban Gutierrezé sokkal kevésbé: Perez őt válthatná, és ha a szponzorok is rábólintanak, a másik mexikóit egy kis pénzzel be is nyomhatnák a Force Indiához.

haas_manor

A méretéhez, hátteréhez képest igen versenyképes Force India azonban más számára is vonzó, pletykák szerint például a Manornál idén bemutatkozott Mercedes-nevelt Pascal Wehrlein türelmet kért a kiscsapattól a 2017-es hosszabbítás lezárása előtt, mert ha üresedés lesz a silverstone-iaknál, ő is szívesen feljebb lépne hozzájuk.

Ez akár Perez maradása esetén is lehetséges, ugyanis Hülkenbergre állítólag a Renault vetetett szemet, szívesen bíznák rá az építkezési szakaszban járó csapat vezetését.

hulkenberg