Jövőre teljesen új szabályok jönnek a Forma-1-ben, a gumik is szélesebbek lesznek. A Pirelli már hetekkel ezelőtt jelezte, hogy a felkészülésből egyetlen percet sem szeretne elpazarolni, márpedig az olaszok szerint a szokásos, hűvös spanyolországi teszthelyszínek most rizikósnak számítanak.

A Pirelli úgy véli, a gumikat olyan körülmények között kell tesztelni, amelyek megfelelnek a tényleges felhasználási körülményeknek, helyszínként Bahreint javasolta a cég. Kivételesen sok támogatója van a Pirellinek, köztük a Mercedes is fontosnak tartaná a váltást.

“Őrültség lenne az új autókat és gumikat csak Európában tesztelni. És mi lesz akkor, ha esik az eső?” – tette fel a költői kérdést Lauda. Mint annyi más esetben, természetesen most is érvényes, hogy normál körülmények közé is csak akkor vihetik a teszteket, ha arra minden csapat egyhangúan rábólint.

Közben éppen a Mercedes a soros a szélesebb abroncsok tesztelésével, bár a Pirelli továbbra sem elégedett a módosított tesztautók leszorítóerejével. A Mercedes autóját Pascal Wehrlein vezette a Paul Ricardon, összesen 135 kört megtéve. Wehrlein ma folytatja a munkát.