Alonsót jövőre még a McLarenhez köti hároméves szerződése, de korábban többször beszélt arról, hogy a következő lehet az utolsó éve. 2017-ben jelentős szabályváltoztatások jönnek, ám ha ezektől sem lesz izgalmasabb a sorozat, Alonso keres más elfoglaltságot magának.

“35 éves vagyok, még évekig csinálhatnám, de sok múlik a motiváción és az akaraton” – mondta Alonso. “Csak a következő évre gondolok. Meglátjuk, hogyan érzek, amikor majd közeledik a szerződéshosszabbítás ideje.”

“A motivációmmal nincs gond, minden versenyen oroszlánként küzdök, pedig a dobogóra sincs esélyünk. Két éve mondogatom, hogy a mai autók kevésbé vonzóak, sokkal unalmasabb vezetni őket, mint a régebbieket.”

“Ez nem az a Forma-1, amihez a karrierem első tíz évében hozzászoktam. Nincs wow-faktor, olyan unalmasak, mint a normál autók.”

“Az egész verseny azzal telik, hogy kíméljük a gumikat, spórolunk a benzinnel. Ez teljesen szembemegy a versenyzői ösztönnel.”

“Jövőre öt másodperccel gyorsabbak lesznek az autók, remélhetőleg a pilóták számára is vonzóbb lesz az F1. Ha viszont továbbra is a spórolásról szól majd a támadás helyett, akkor elgondolkozom a folytatáson.”

“Nem visszavonulásról beszélek, csak arról, hogy vannak más dolgok is, amik érdekelnek. Meglátjuk, hogyan alakulnak a dolgok.”