Az ötletet a Forma-1 új tulajdonosa, a Liberty Media dobta be a köztudatba. Valami olyasmi állhat mögötte, hogy ha a csapatok tulajdonosok, egyrészt még több pénzt kaphatnak vissza, másrészt még inkább érdekeltek lennének abban, hogy az F1, mint termék sikeres és közönségszórakoztató legyen.

“Az ötlet jól hangzik” – mondta Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke. “Ha sikerül megállapodni a többségi tulajdonosokkal egy hosszú távú stratégiáról, és közben a csapatok is tulajdonosokká válnak, az sok problémát megoldhat.”

“De ez természetesen egy kereskedelmi és üzleti döntés, az ördög pedig a részletekben rejlik.”

“Szerintem ez egy józan dolog” – fogalmazott Christian Horner Red Bull-csapatfőnök. “A csapatok kulcsfontosságúak az F1-ben, nélkülük nincs is F1. A kisebbségi tulajdonrésznek lenne értelme, annak meg különösen, ha mindenkinek egyenlő feltételek alapján ajánlanák fel a vásárlást.”

A Renault-főnök Cyril Abiteboul is lelkes. “Ez egy nagyszerű lehetőség. Az F1 rengeteg értéket termel a jelenlegi tulajdonosok számára, nagyszerű lenne, ha ebből a csapatok is tudnának profitálni.”

“Voltak már hasonló megbeszéléseink korábban is” – árulta el Monisha Kaltenborn, a Sauber vezetője. “Érdekes ötletnek tartom. Van benne ráció, de persze minden attól függ, hogy mit kapnak a csapatok, és mennyi az ára.”