Felipe Massa az Olasz Nagydíj előtt bejelentette, hogy 2016 végén búcsút int a Forma-1-nek, így a Williams egyik ülése biztosan szabad. Szingapúrban Valtteri Bottast arról kérdezték, hogy milyen csapattársat szeretne a távozó brazil veterán helyére 2017-re.

“Az egy dolog, hogy új csapattársam lesz jövőre, de még azt sem erősítették meg, hogy a Williamsnél leszek-e vagy sem” – utalt arra, hogy az ő szerződése is kifut a szezon végén.

“De mindig is azt mondtam, és őszintén így érzem, hogy mindegy is kicsoda, minél gyorsabb a csapattárs, annál jobb, mert ez mindkét pilótát és a csapatot is előrébb viszi. És persze az is jó lenne, ha csapatjátékos lenne az illető, de nekem semmi befolyásom a csapattárs kiválasztására, az a jövő évi csapatomon múlik, én pedig remélem, hogy minden jól alakul” – magyarázta.

A Williams eredetileg szerette volna Jenson Buttont ültetni az egyik autójába a jövő évre, de az angol veterán marad a McLarennél – igaz csak a háttérben -, később felmerült a sauberes Felipe Nasr neve, esetleg még Sergio Perez is képben lehet, de az elmúlt három hétben egyre inkább úgy tűnik, hogy a divatmágnás édesapjának köszönhetően állítólag évi 30 millió dolláros szponzori csomaggal rendelkező ifjonc, Lance Stroll lehet a befutó.

A jelenleg a Forma-3-as Európa-bajnokság éllovasának szerződtetése jó hír lehet Bottasnak, ugyanis a tini mellé, főképp a nagy szabályváltozás idején mindenképp kell egy tapasztalt pilóta, a finnek pedig további előnye, hogy őt már nagyon jól ismerik is Grove-ban, így kiváló viszonyítási alap.