A Liberty Media lett a Forma-1 új tulajdonosa, de hogy pontosan mennyit és milyen ütemezésben fizet a sorozatért, az talán soha nem derül ki. Legtöbbször nyolcmilliárd dollár kerül elő a tranzakció teljes értékével kapcsolatban, de ebben benne van az F1 adósságainak átvállalása is.

Toto Wolff, a Mercedes csapatfőnöke szerint a Liberty érkezésével modernebb arculatot kaphat a Forma-1. “Ha van egy befektető, aki részesedést akar vásárolni, az jó hír az F1 számára” – mondta Wolff.

“Aki ennyi pénzt kifizet, az nem fogja azt mondani, hogy nem változtatunk semmin. Éppen ellenkezőleg: mindent alaposan ki fognak elemezni, hogy min kell változtatni, min kell fejleszteni, és mi maradhat változatlanul. Van oka annak, hogy belevágtak ebbe az üzletbe.”

A McLarennél is bizakodnak a tranzakció miatt. “Ez természetesen komoly fejlemény, ráadásul csak most történt” – így a McLaren szóvivője. “De amit eddig tudunk, az alapján biztosak vagyunk benne, hogy ez egy pozitív lépés az F1 számára.”

Az F1 korábbi vezetését többször is kritizáló Force India-főnök Bob Fernley reméli, hogy az új tulajdonos keze alatt növekedni fog az F1.

“Nyugodtan mondhatjuk, hogy enyhén kritikus voltam a CVC-vel szemben a múltban, szóval egy új partner jó dolog” – fogalmazott Fernley.

“A CVC-t csak az érdekelte, hogy minél több pénzt vegyen ki a részvényesek számára, mintha egy befektetési alap lenne. Remélhetőleg olyan cégnek adták el az F1-et, aki a növekedésben érdekelt. Sok tapasztalatot hoznak az amerikai sportfinanszírozási modellből, ami csak jó dolog lehet.”

Kapcsolódó címkék: F1 Forma-1