Az Olasz Nagydíj hétvégéjén csak az lett többé-kevésbé biztos, hogy a következő szezon előtti teszteket február 27. és március 2., illetve március 7. és 10. között tartják. Helyszínről egyelőre nincs megállapodás.

A csapatok egy része a költségek miatt maradna Európában, a Pirelli szerint viszont a vadonatúj szélesebb gumikat Bahreinben kellene tesztelni, ezt a felvetést pedig a csapatok másik része is támogatja.

A Pirelli szerint a hűvös európai időjárás helyett olyan körülmények között kell tesztelni az új gumikat, amelyek jobban megfelelnek a versenyhelyzetben várhatóknak.

“Még mindig várunk a tesztek helyszínének véglegesítésére, de mi olyan helyen tartanánk őket, ahol melegebb az idő” – mondta Paul Hembery, a Pirelli motorsport-igazgatója. “Régóta mondjuk, hogy egy ekkora változásnál csak akkor kaphatunk reális képet a gumikról, ha a versenyeken várható hőmérsékleten tesztelünk. Európában erre nincs esély.”

“Az év elején Barcelona is hűvös a versenyek időjárásához képest, mi Bahreinbe vagy hasonló helyszínre mennénk.”

Hemberyt aggasztja az is, hogy nincs külön teszt betervezve az új esőgumi és intermediate kipróbálására, szerinte ezzel kapcsolatban is megegyezésre lenne szükség.