Jacques Villeneuve a Belga Nagydíjon bemutatott akciói miatt keményen kiosztotta Max Verstappent, érthetetlennek nevezve, hogy az FIA miért nem büntette meg eddig a hollandot.

Villeneuve szerint az FIA mindenképp sztárt akar faragni a tiniből, ezért védelmet élvez. “Ha így folytatja, meg fog ölni valakit” – jegyezte meg a kanadai világbajnok.

Verstappent természetesen szembesítették Villeuve kritikájával, amire elképesztő módon reagált egy holland lapban.

“Jobban meggondolhatná a halált emlegető kis kijelentéseit, ugyanis ő valóban megölt már valakit!” – utalt a tényeket erősen elferdítve arra, hogy a 2001-es Ausztrál Nagydíjon egy Villeneuve autójáról elszabadult alkatrész okozta egy pályabíró halálát.

“Jobb, ha magába néz, mert szerintem az elhunyt családja felé nagyon tiszteletlen volt, amit mondott.”

Villeneuve 2001-ben a BAR pilótája volt, a harmadik kanyar előtt, az Ausztrál Nagydíj 54. körében hátulról nekiütközött Ralf Schumachernek – hasonlóan, ahogy Fernando Alonso tette az idén Esteban Gutierrezzel.

Villeneuve autója felemelkedett, átugratta Schumachert, és a falnak csapódott. Ekkor szakadt le egy kerék az autójáról, amely egy kerítésen lévő nyíláson keresztül jutott ki a pályáról, és találta el a pályabírót, Graham Beveridge-et.

Verstappen a Belga Nagydíj előtt kijelentette, hogy nem hajlandó változtatni a vezetési stílusán.