2008-tól a Nürburgring és Hockenheim évi váltásban osztozott a Német Nagydíjon, azonban az előbbi pálya csődje, tulajdonosváltása és további gondjai miatt 2015-ben elmaradt a verseny. Idén Hockenheimben megtartották a Német Nagydíjat, azonban a folytatás csak akkor lehetséges, ha a helyszín jövőre is vállalja a dolgot, pénzzel viszont nem bírnák ezt.

A Forma-1 uraként ismert Bernie Ecclestone ugyan szívesen fenyegeti, ijesztgeti a hagyományos versenyeket az ejtéssel, de ahogy az Olasz Nagydíj, úgy a németországi futam jelentőségével is tisztában van, ezért igyekszik megoldást találni.

Néhány éve a Nürburgring megvásárlásával akarta biztosítani a jövőt (sikertelenül, végül más, rosszabb gazda vitte), most pedig – legalábbis a finn Turun Sanomat értesülése szerint – Hockenheimnek tett érdekes ajánlatot.

A lap úgy tudja, hogy a polgármesterrel, Dieter Gummerrel folytatott tárgyalásokon Ecclestone felajánlotta, hogy a rendezési díjat a felére, 11,5 millió euróra csökkenti, ha ő veheti át a Forma-1-es futam szervezését, azaz ő viszi a jegyekből és egyebekből származó bevételeket.