Bottasnak az idén nincs túl jó éve, de elég a ponttáblázatra nézni és kiderül, hogy a Williams lemaradt a fejlesztési versenyben. Egy versenyző számára a tehetetlenség elég rossz érzés, ezért a Vezess exkluzív interjújában ezúttal félretettük kicsit a szakmát.

Amikor a hobbijairól kérdeztük, Bottas rögtön mondott egy furcsát. “Nagyon kedvelem a sportot, kifejezetten szórakoztat, legyen az futás, biciklizés, úszás, torna vagy jéghoki. Ja, és szeretem az agyaggalamb-lövészetet is: nagyon megnyugtat, a legjobb módja, hogy kikapcsoljam kicsit az agyam.”

a_000_DH3LK_gettyimageshungary_EZA

Bottas egyébként sok más pilótához hasonlóan Monacóban él, így valószínűleg nem itt lövöldöz… “Most Monacót nevezném az otthonomnak, de igyekszem annyiszor Finnországba utazni, ahányszor csak tudok. Havonta-kéthavonta néhány napot töltök ott, a családom, a barátaim és a menyasszonyom, Emilia is az országban élnek.”

Bottastól megkérdeztük, hogy hol fáj neki a legjobban egy hosszú verseny után. “Ez a pályától függ, de általában a nyak és a váll kapja a legnagyobb terhelést. A téli és a szezon közbeni edzéseket mindig úgy állítjuk össze, hogy az autóban ülve lehetőleg ne legyenek fizikailag gyenge területek a testemen.”

Nem meglepő, hogy Bottas melyik pályát hozná vissza a naptárba. “Nürburgring, Nordschleife! Ez óriási lenne egy F1-es autóval, igazi száguldás, amit nagyon szeretek.”

a_000_DO93N_gettyimageshungary_EZA

És hogy ki lenne az álomcsapattárs Bottas számára? “Számomra bármilyen csapattárs oké, amíg jól tudunk együtt dolgozni, és előrelendítjük a csapatot. De szívesen összemérném magam Mika Häkkinennel ugyanabban az autóban: ő volt a gyerekkori hősöm, amikor gokartoztam.”

Na, és vajon milyen zenét hallgat egy finn? “Ez változó. De van egy banda, amely régóta a kedvenceim közé tartozik: The Offspring.”

Kapcsolódó címkék: F1 Forma-1 Valtteri Bottas Williams