Eljött a Forma-1-es nyári szünet, teljes fordulatra kapcsol a silly season, azaz a pilótapiaci spekulációk időszaka.

Mivel a Mercedes, a Ferrari és a Red Bull felállása már tisztázott, a Toro Rosso pedig garantáltan nem kívülről szerez versenyzőt, a középmezőny, tehát a Williams, a Force India, a McLaren és a Renault közti mozgások jelentik az izgalmat.

A Williamsnél mind Felipe Massa, mind Valtteri Bottas szerződése lejár az év végén. Régóta tartja magát, hogy egyikük – valószínűleg Massa – helyére megérkezik a McLarentől távozó Jenson Button, friss finnországi értesülések szerint azonban Bottas maradása sem biztos.

A finn F1-es tudósító Oskaar Saari úgy tudja, Bottas a renault-val is tárgyal, ezzel egybevág egyébként, hogy Button mellett a Toro Rossótól ejtendő Danyiil Kvjatot is hírbe hozták a Williamsszel a múlt hétvégén.

szocsi_futam_12

“Megértem, hogy az emberek kíváncsiak a Williams 2017-es felállására. Sok versenyző van a piacon, mi pedig minden lehetőséget megvizsgálunk. Abban a szerencsés helyzetben vagyunk, hogy sok jó pilóta áll majd szerződés nélkül az év végén, van miből válogatnunk, jelenleg pedig itt van Valtteri és Felipe. Az idény felénél járunk, a legfőbb, hogy magunk mögött tartsuk a Force Indiát, azt szeretném, hogy most erre koncentráljanak” – mondta a helyettes csapatfőnök, Claire Williams.

“A pilótafelállásunkról mi döntünk, nem fogok itt ülni és várni, amíg Ron Dennis vagy Jenson eldönti, mit akar. Nem azon múlik majd, mások mit csinálnak. Nem fogunk ölbe tett kézzel ülni, ez nem lenne helyes mentalitás a csapat szempontjából. Persze jó sztori lenne (Button visszatérése), de neki és nekünk is a saját érdekeinket kell néznünk” – mondta egy frissebb megszólalásban, amelyben a pár napja a Renault-val hírbe hozott Force India-pilótát, Sergio Perezt is megemlítette.

“Sergio nagyon szépen dolgozott idén, intelligens versenyző, természetesen őt is fontolóra vesszük. Eddig csak párszor futottam vele össze, de elbűvölő ember, nagyon jól kommunikál, szóval marketingszempontból bármelyik csapatnak hasznára válna. Ha elérhető, egyértelműen megfontolásra érdemes.”