Fernando Alonso a hetedik helyen zárt a 2016-os Forma-1 Magyar Nagydíj időmérő edzésén ( beszámoló ITT), pont ugyanott, ahol egyébként az első, a második és a harmadik szabadedzésen is végzett a Hungaroringen.  Mintha kibérelte volna ezt a helyet.

De a kétszeres világbajnok azt mondja, lehetett volna jobb is, ha nem pördül meg az időmérő harmadik szakaszának legvégén, amikor túl agresszívan próbálta visszaszerezni a korábbi kanyarban elveszített időt.

„ Jó volt az időmérő. Különösen a változó körülmények között voltunk igazán erősek és még inkább a Q2-ben, mielőtt még slick gumikra váltottunk volna első voltam, ami igazán szép meglepetés volt” – értékelt Alonso az időmérő után.

„Aztán a Q3-ban néhány tizedet tudtam még javítani, de hibáztam a sikánban és próbáltam visszahozni, de megpördültem. Szóval egy kicsit keserédes érzés, mivel akár Vettel Ferrarija előtt is végezhettünk volna, és elszalasztottunk ezt a kis lehetőséget” – tette hozzá a spanyol. „Ugyanakkor én nagyon elégedett vagyok, ez az idény legjobb időmérő edzése eddig.”

DEBRE20160722031

Bár a McLaren jól halászott a zavarosban a változó körülmények között, a szabadedzések eredménye alapján Alonso úgy látja, ha holnap száraz lesz, akkor is lesz mit keresniük a pontszerzők között.

„Ugyanolyan előrejelzésünk van, mint mára (száraz időt jósoltak, aztán mégis esett – a szerk.), szóval  készen kell állnunk minden eshetőségre. A tiszta oldalról rajtolunk, ami nagy előny, szóval remélhetőleg holnap az idei legjobb hétvégénket zárhatjuk majd.”