Jenson Button mclarenes szerződése 2016 végén lejár, és mivel a háttérben egyre türelmetlenebbül várja a lehetőséget a csapat saját neveltje, a szupertehetség Stoffel Vandoorne, igen valószínűnek látszik, hogy nem is hosszabbítanak vele.

A leginkább a Williamsszel kapcsolatban emlegetett 2009-es bajnok maga is utal arra, hogy máshol keresi a sikereket 2017-ben:

“Javultunk az idei évre, de az ember mindig többet akar. Senki sem elégedett a jelenlegi formánkkal, győzni akarunk. Egyszerűen nem elég jó az autónk, de dolgozunk rajta, az viszont még kérdés, hogy jövőre az élen lehetünk-e. Minden versenyző folyamatosan mérlegeli a helyzetet, mérlegeli, hogy lehet-e esélye a győzelemre. Ha nem, akkor máshova kell menni” – nyilatkozta az Auto Motor und Sportnak.

hun_f1_02

A Williamsnél Valtteri Bottas és Felipe Massa szerződése is kifut az év végén.

“Egyelőre nincs előrelépés, továbbra is minden nyitott. Határidőt nem szabok, de jó lenne minél előbb tudni, ideálisan még a nyári szünetet megelőzően. Persze az sem katasztrófa, ha tovább nyúlik a dolog, nem stresszelek ezen” – mondta el egy interjúban.

Azért teljesen nyugodt sem lehet a finn, hiszen míg tavaly a Ferrarinál is lett volna esélye, mostanra nem kapkodnak érte: “Tény, hogy idén nem emelkedett az ázsióm, ez világos. Kevésbé versenyképes autóban ülve, ritkán dobogóra jutva egy kicsit láthatatlanná válik az ember.

A kérdésre, hogy Forma-1-es ülés nélkül maradhat-e 2017-re, Bottas így felelt: “Nagyon remélem, hogy nem, de sose tudni.”

hun_f1_06

Bottasnak a legjobb esélye a Williamsnél való folytatásra van, persze Button érkezése miatt így Massának kellene búcsút inteni.

“A elsődleges terv az, hogy egy élcsapatnál, egy jó csapatnál maradjak az F1-ben, a Williamsnél vagy máshol” – mondta a kilátásairól a Hungaroringen. “Majd az idő megadja a választ a kérdésekre. Nem idegeskedek, egyszerűen igyekszem a lehető legjobban tenni a dolgom, csak ezzel foglalkozom. Bizakodó vagyok. Szerintem mindenki tudja, mire vagyok képes, mit érhetek el. Megvan a motivációm, a tapasztalatom, akár itt, akár másik csapatnál hasznosíthatom. Szóval remélem, hogy a jó irányba mennek a dolgok, de nem aggódom túlságosan.”

hun_f1_08

Massának esetleg az egyelőre építkező Renault-nál akadhat hely, ott tényleg jól jönne a tapasztalata, és nagyon valószínű, hogy a mostani, Kevin Magnussen, Jolyon Palmer párosból legalább egyikük – inkább az utóbbi – távozik majd. Szintén esélyes oda a tesztpilóta, Esteban Ocon is, így a versenyképesebb és tapasztaltabb Magnussen sem lehet nyugodt.

“Arra számítok, hogy maradni fogok. Elmondtam a csapatnak, hogy szeretném velük folytatni, és eddig semmi nem utalt arra, hogy ne maradhatnék. Azonban azt is érzékelem, hogy a csapat nem kapkodja el a jövő évi felállás kérdését. Nem csak a Renault-val tárgyalok, elég embert ismerek a paddockbl, hogy halljak erről-arról, de egyelőre nem érzem szükségét, hogy komolyabban beszéljek másokkal 2017-ről” – magyarázta a héten.

“Esteban nagyon jó pilóta, kár lenne a motorsport szempontjából, ha egy hozzá hasonló versenyző nem kapna lehetőséget a Forma-1-ben” – mondta Oconról.