Bár a pálya lassú, kanyargós jellege nem igazán a Williams zsánere, a brit csapat mindkét pilótája számára különös jelentőséggel bír a Magyar Nagydíj.

“A balesetem kapcsán a magyar helyszínhez nagyon személyes emlékek kötnek – és az eset miatt elképesztő szurkolóim vannak ott. Akárhova megyek, jönnek velem, és mindig ajándékokkal halmoznak el. Mindig örömmel térek vissza és találkozom velük” – mondta Felipe Massa, aki 2009-ben súlyos fejsérülést szenvedett az időmérőn, de a gondos ápolásnak köszönhetően végül teljesen felépült.

“Ami a pályát illeti, itt komoly leszorítóerőre van szükség a rövid egyenese és a számos kanyar miatt. A gumikat is eléggé terheli a pálya, szóval csakis nagy leszrítóerővel lehet őket jól munkára bírni. Összességében fantasztikus nagydíj és a város is szép, nagyon szeretem” – tette hozzá.

Valtteri Bottas így beszél: “A környékére esők közül a Hungaroring a legintenzívebb helyszín, sokkal keskenyebb, sok a lassú kanyar, nagyon technikás vezetést kíván, egyértelműen nem könnyű. A magyarországi verseny nyárra esik, szóval általában nagyon meleg van. A Finn Nagydíjnak is becézik, mert több tízezer finn érkezik a versenyre – mindig jólesik látnom a zászlókat, érezni a támogatást.”