Max Verstappen tavaly mindössze egyetlen formaautós idénnyel a háta mögött, 17 évese mutatkozott be a Forma-1-ben a Toro Rossónál, de idén májusban már a Red Bull Racing autójába ülhetett át, a Spanyol Nagydíjon rögtön meg is szerezte első futamgyőzelmét, és a legutóbbi két versenyen mindkétszer a 2. lett.

A holland tinit már tavaly év végén elhalmozták díjakkal, a múlt hétvégén pedig a Lorenzo Bandini-díjat is átvhetette Olaszországban. Verstappen dolgai igazán jól állnak, de próbál realista maradni, azt például nem hiszi, hogy idén esélye lehetne beleszólni a bajnokságba:

“Az idény elején sok pont úszott el számomra, és amúgy is a Mercedes pillanatnyilag túl erős. Nagyon sok mindennek kellene összejönnie ahhoz, hogy a bajnoki címért küzdhessek, ugyanakkor a 3-6. helyen nagyon szoros a verseny, igyekszem a lehető legmagasabbra jutni” – nyilatkozta a brisighellai díjátadás után.

“A fő cél az idei évre az, hogy minél közelebb kerüljünk a Mercedeshez, hogy a Ferrari elé lépjünk a konstruktőri bajnokságban. Elnézést, hogy ezt pont itt magyarázom, de a Ferrari mögül indultunk, most már előttük járunk, a cél pedig a Mercedes elkapása” – magyarázta.

A bajnoki éllovas Nico Rosberg mögött 78 pont lemaradással álló Verstappen egyébként tévedett, a Red Bull egyelőre még a konstruktőri verseny 3. helyén áll, 6 pontnyira a Ferraritól, igaz, az elmúlt futamok trendjét látva hamarosan igaza lehet.

A fiatal sztár egyébként nemrég megjutalmazta magát a jó eredményekért, a Red Bullhoz való átülése és futamgyőzelme után vett magának egy 60 millió forintos induló áron kínált Porsche GT3 RS-t, írja a svájci Blick. A lap hozzáteszi, hogy bár Verstappen már nagykorú, a vásárláshoz azért édesapja, Jos, valamint a menedzsere jóváhagyása is kellett.

“Ha Max valami nagy dolgot szeretne venni, mint például most az autóját, akkor nekünk is rá kell bólintanunk előtte. De amúgy nagyon nyugisan vezet közúton” -mondta a volt F1-versenyző papa.