Bár a McLaren-vezér Ron Dennis ragaszkodik a McLaren-Honda partnerség kizárólagosságához, a jövő évtől érvényes új szabályok szerint a Nemzetközi Automobil Szövetség összepárosíthatja a szerződés nélkül álló csapatokat a kevés klienssel rendelkező motorgyártókkal, így a Honda újabb partnert is kaphatna.

A japán gyártó Forma-1-es főnöke, Haszegava Juszuke nem is bánná, ha mással is dolgoznának, de szégyenszemre egyelőre senki sem álmodik arról, hogy Honda-motort szereljen az autójába.

“Műszaki szempontból jó lenne egy második csapat, hogy többet fussanak a motorjaink. Természetesen ez a költségeket is emeli, a motorok legyártása is több munka, de összességében úgy gondolom, hogy örülnék egy második csapatnak, ha úgy adódna. Azonban egyelőre nem vagyunk elég erősek, egyetlen csapat sem vágyik Honda-motorra. Várnunk kell, változtatnom kell ezen” – magyarázta a japán szakember.

honda_haszegava

Haszegava emellett elárulta, hogy a belsőégésű motor új, talán már Silverstone-ba megérkező fejlesztésétől fél másodperces javulást várnak, és hogy már számos koncepciójuk van a 2017-es erőforráshoz is, a McLaren valamikor augusztusban dönti el, milyen irányba is menjenek a jövő évben.

Jövőre, a 3. közös évben már nem igazán lesz pardon, ezt tudja jól a Honda-főnök is:

“Hatalmas, óriási a nyomás, és nem is csak a két pilóta irányából. Ott van Ron Dennis és a Honda is. Én személy szerint a Honda, a cégvezetés irányból érzem a legnagyobb nyomást.”