Az évek óta bizonytalan pénzügyi helyzetű Sauber gondjai idén fordultak igazán komolyra, forráshiány miatt lassan és korlátozottan haladt a fejlesztés, lekésték az első téli tesztet az új autóval, hónapról hónapra késtek a dolgozók fizetésével, kimaradtak a Barcelonában tartott idény közbeni tesztről is.

A múlt héten felröppent, hogy végre jóra fordulnak a dolgok, a svájci alakulat befektetőt (új tulajdonost?) talált, a fizetések is rendben vannak, hamarosan jöhet a hivatalos bejelentés is. Úgy tűnik, azért még nincs szó tejjel-mézzel folyó Kánaánról, a csapat nem vesz részt a jövő heti kétnapos silverstone-i teszten

“Mivel a C35-ös új aerodinamikai csomagját csak később vezetjük be, ezért takarékossági okokból lefújjuk a silverstone-i tesztelést” – jelentették be a Twitteren.

A csapatigazgató, Beat Zehnder a fentiek ellenére pozitívan nyilatkozott a múlt hétvégén:

“Az elmaradt fizetések rendezése egy átfogó megoldás része. Sokkal jobb az atmoszféra, most már mindenki hiszi, hogy van jövőnk. A legfontosabb az volt, hogy ne adjuk fel, és úgy gondolom, büszke lehetek a csapatra, amiért a korlátozott lehetőségek ellenére mind itt, a pályán, mind a gyárban keményen dolgozik.”