A kevés kanyart tartalmazó, gyors Red Bull Ring nem épp a McLaren-Hondának kedvez, Jenson Button azonban mégis a 3. rajtkockából indul majd a vasárnapi Osztrák Nagydíjon.

Az angol mestere az átmeneti körülmények között zajló, eső után száradó pályás vezetésnek, így az utolsó szakaszban egészen az 5. helyig jutott, amit tovább javít, hogy Nico Rosberg és Sebastian Vettel is kiesik előle öthelyes rajtbüntetéssel. A 2009-es világbajnok alig hitte a szombat délután történteket:

“Imádom ezeket a körülményeket! Nem lehetne ez minden futamon?” – mondta az újságíróknak. “A 3. leszek? Wow! Tudtam ám, ezért nem is erőltettem annyira” – viccelt. “Nagyon jó ez. Élvezetes edzés volt, pedig már a Q2-ben azt hittem, vége, amikor elfékeztem magam a 3. kanyarban. Már akkor is csepergett, kicsúsztam, mondtam magamban, hogy ó, ennyi, de már nem mentem ki új körre. A Q3-ban viszont jól döntöttünk. Az esőgumin gyorsak voltunk, és a slickeken sem mentünk rosszul.”

button

Az angol veterán újságírói kérdésre elismerte, hogy a vezetési stílusa segíthette ilyen jó helyezéshez:

“Nem is tudom, úgy gondolom, hogy egy kicsit másképp vezetek. Bizonyos körülmények között nem tudom kihozni a maximumot az autóból, és vannak olyanok, amikor a vezetési stílusomnak köszönhetően igen, mert kanyarról kanyarra érzem a tapadást, nem az előző kör tapasztalatára kell alapoznom.”

A McLaren másik versenyzője, Fernando Alonso messze nem volt olyan elégedett, ő a 14. helyen búcsúzott a Q2-ben, miután a csapattól nem megfelelő gumikat kapott.

“Bosszantó ez. Eleve nem vagyunk gyorsak, a tetejébe meg ilyen gyerekes hibákat is elkövetünk, elkeserítő” – füstölgött a spanyol.