Noha a csapatnál is sokan bíznak benne, hogy hamarosan a McLaren-Honda taszíthatja le a trónról a Mercedest, a japánok próbálják reálisan nézni az esélyeiket. Világbajnoki címről már szó sincs, két éven belül a dobogó, esetleg futamgyőzelem a cél.

“Nem vagyunk elégedettek, de az idei eredményeink rendben vannak azt figyelembe véve, hogy honnan indultunk” – fogalmazott a Honda F1-es programjának vezetője.

Haszegava Juszuke szerint egyelőre minden menetrend szerint halad a Hondánál. “Tartjuk az előzetes terveket. Bízunk a dobogós helyekben vagy futamgyőzelemben a következő két éven belül.”

“Az idén csak szerencsével állhatunk dobogóra. A reális célkitűzésünk az, hogy rendszeresen pontokat szerezzünk. Az elektromos oldalon virtuálisan elértük a versenytársaink szintjét, most a belső égésű motorra kell koncentrálnunk.”

A Honda egyébként továbbra is nyitott lenne arra, hogy egy második csapatot is ellásson motorokkal, de ez eddig mindig elbukott Ron Dennis McLaren-vezér ellenállásán. A Honda szerint egy második csapattal több adat állna rendelkezésre, ami gyorsabb fejlődést tenne lehetővé.

“De jelen helyzetünkben nem sokan akarják a motorunkat. Ha lenne érdeklődés, azért készen állunk erre is.”