Úgy tudni, a Williams már tavaly is megkörnyékezte a Forma-1-es pályafutását náluk kezdő Jenson Buttont, azonban a 2009-es világbajnok végül maradt a McLarennél, így a grove-i alakulat is aktiválta Valtteri Bottas idei opcióját.

Mivel a Williamsnél idén mindkét versenyző szerződése lejár, Buttonnak pedig kifelé áll a rúdja a McLarennél, ott ugyanis az egyre türelmetlenebb tartalékost, Stoffel Vandoorne-t kellene előléptetni, újra arról hallani, hogy vinnék az “öreget”. Nem is titkolják a dolgot, hiszen a helyettes csapatfőnök, Claire Williams ezt mondta egy hete:

“Nagyszerű szalagcím lenne, hogy ‘Button visszatért a Williamshez’. Itt kezdte a karrierjét, világbajnok, és nagyon intelligens pilóta, hihetetlen módon tudja maga köré építeni a csapatot. Természetesen vonzó lehetőség számunkra, ha elérhető.”

claire_williams

Amikor az angol veteránt szembesítették a nyilatkozattal, így reagált:

“Mindenki örömmel hallja, ha ilyeneket mondanak róla, igazán kedves volt tőle. De nem tudom még, mit fogok csinálni a jövő évben. Egyszerűen szeretnék olyan helyzetben lenni, hogy újra élvezhessem a versenyzést és jó eredményekért küzdhessek, akár építkező évről, akár dobogós évről, akár futamgyőzelmeket hozó évről legyen szó.”

Bár szinte egyértelmű, mit lép 2017-re a McLaren, a cégvezér, Ron Dennis a múlt héten leszögezte, hogy a szeptemberi Olasz Nagydíjig nem is akarnak foglalkozni a versenyzői felállás kérdésével.