Noha a McLaren sokat ígért az idei szezonra, az első nyolc versenyen mindössze 24 pontot gyűjtött a csapat. Ez ugyan javulás 2015-höz képest, de jelenleg is csak hetedik az istálló a konstruktőri összetettben.

Jenson Button szerint a McLarennek nem kell ellenfeleket keresnie magának. “Nem hinném, hogy bárki máshoz akarja mérni magát a csapat, senki nem gondolkozik konkrét pozícióban” – mondta Button.

“A lényeg, hogy lássuk a javulást és a fejlődést egész évben, hogy 2017-nek a lehető legjobb helyzetből vághassunk neki. Az én személyes célom, hogy élvezzem a versenyhétvégéket, hogy hozzam ki a legtöbbet magamból.”

“Szerintem pont ezt teszem, és élvezem, amit csinálok. Nem nyerünk, nem vagyunk a dobogón, szóval olyan területekre kell koncentrálni, amelyekben mégis lehet izgalmat találni.”

Button még nem tudja, melyik csapatnál versenyez jövőre, erősen tartja magát a hír, hogy a Williamsnél folytatja. “Még nem tudom, mi lesz. A lényeg, hogy igazán jól érezzem magam, és jó pozíciókért tudjak küzdeni. Erre van szükségem.”