Fernando Alonso egyértelműen nagy reményekkel csatlakozott a 2015-re újra összeállt McLaren-Hondához, de a projekt eddig messze nem hozta a múlt sikereit. A hamarosan 35 éves spanyol szerződése 2017 végéig él, és ha nem talál különös élvezetet és jó eredményeket az új szabályok első évében, távozni fog. Legalábbis erősen erre utalt a francia L’Equipe-nek adott friss interjújában.

“Amikor eljön az ideje, ki fogok szállni az F1-ből. Ha az ember már nem elég gyors, amikor már nem élvezi, amikor nem bírja a terhelést, akkor tudja, hogy ideje lelépni. Persze ha megnézzük, Räikkönent, Button, Massát, úgy tűnik, ők örökké maradnának, de én szerintem nem leszek ilyen” – magyarázta a korábban még a harmadik világbajnoki címe megszerzéséig maradni akaró veterán.

“Pillanatnyilag úgy érzem, az álmom kezd a végéhez érni. Kisgyerekként édesapám McLaren-Honda-festésű gokartot épített nekem, most pedig a McLaren-Hondánál vezetek, bizonyos értelemben bezárult a kör.”

a_000_A49FV_europress_EZA

Alonso a Forma-1-ből való távozás után azonban sem akar lustálkodni.

“Korai lenne még megmondani, mit csinálok az F1 után. A Forma-1-es versenyzők élete nagyon sűrű, az év 365 napján az F1-gyel foglalkozom. Amikor visszavonulok, eleinte egy kicsit élvezem majd a hétköznapi életet, de aztán biztosan hiányzik majd a versenyzés, az adrenalin. Erről szólt az egész életem. Nagyon valószínű, hogy valamilyen más kategóriában folytatom majd a versenyzést, valami kevésbé időigényes szériában. A Le Mans (WEC) például tökéletes lenne, amiatt nem kell egész évben utazgatni.”