A hétvégén következik a Forma-1 történetének első azerbajdzsáni futama. Az Európa Nagydíjra keresztelt versenyt a főváros, Baku utcáin rendezik, a pálya pedig a versenynaptár leghosszabb, 2,2 kilométeres egyenesével várja az F1-eseket.

Bár a Renault komoly előrelépést ért el fejlesztett motorjával, a franciák erőforrását használó Red Bullnál attól tartanak, most elkerülhetetlenül kijön majd a teljesítménybeli hátrány.

“Az extrém hosszú egyenes nagyon nem kedvez majd nekünk. A számítógépes szimulációink szerint körönként 1,2 másodpercet veszítünk majd ott. Bár kiváló az autónk, ennyit szinte lehetetlen visszahozni a kanyarokban” – mondta a Red Bull motorsportfőnöke, Helmut Marko.

Az osztrák szakember a fentiekkel együtt azért reméli, hogy a Red Bull “a Ferrarival együtt üldözi majd a Mercedest” Bakuban.

A továbbra is a legjobb motorral rendelkező Mercedesnél a verseny előtt igyekeznek kisebbíteni az esélyeiket, Toto Wolff szerint elolvadt az előnyük.

“A Ferrari és a Red Bull tempója nagyjából egyezik a miénkkel, ahogy azt Nico (Rosberg) és Max (Verstappen) montréali csatája is mutatta. Látható a csapatok teljesítményének konvergenciája, ami a stabil szabályokból következik.”