A négyszeres világbajnok Sebastian Vettel a 2016-os idény előtt újra világossá tette, hogy ő maga igazi tradicionalista, purista, ha a Forma-1-ről van szó. A Ferrari német pilótája továbbra sincs kibékülve hibridkorszakkal, és azzal, hogy az új erőforrások, valamint a hozzájuk kapcsolódó szabályok távol esnek a nézők világától: 
“Úgy gondolom, hogy a Forma-1-nek elsősorban a sportról kéne szólnia, és arról, melyik pilóta a leggyorsabb. Az autó most kulcsfontosságú, mint régen is. Nem nem szabadna elvesznünk a túlbonyolított szabályokban. A nézőknek képesnek kell lennie, hogy azonosulni tudjon az autókkal, a technikával, ma viszont túl bonyolult az egész. Emellett pedig még a hang is hiányzik” – magyarázta.
Vettel a nézők érdekében is szeretné, ha Ferrarival szerepet játszhatna a bajnoki küzdelemben, ugyanis “a Mercedes dominanciája megfosztotta őket az izgalomtól.” 
“És úgy egyébként is, túl sokat foglalkozunk a részletekkel, pedig szerintem nem szabadna szem elől veszítenünk az autóversenyzés gyökereit.”