A Renault a Lotus felvásárlásával újra gyári csapatává tette az enstone-i alakulatot, de középtávon még nem a sikerek, hanem az építkezés a cél. Ennek része természetesen a szakemberi gárda bővítése mind a versenycsapatnál, mind a franciaországi motorgyárban. 160 dolgozót várnak.
“Egyelőre nagyon kevés embert vettünk fel” – mondta a Renault F1 ügyvezetője, Cyril Abiteboul az Autosport kérdésére. “Jó munkaerőt akarunk, a jó szakemberek pedig nem érhetők el egy pillanat alatt, hiszen kényszerszabadságra küldik őket (az átigazolás előtt), fél, egy évet is kell rájuk várni.” 


“Pillanatnyilag 490 emberünk van Enstone-ban, de a terv az, hogy 2017 végére 650-re növeljük a létszámot. A legnagyobb csapatoknál – gondolok itt a Mercedesre, a Red Bullra – 800-an vannak, de úgy gondoljuk, hogy 650 fős létszámmal már Enstone is versenyképes lesz. Úgy fogjuk elérni ezt, hogy sok munkát megosztunk majd Viry és Enstone között. Hisszük, hogy kevesebb emberrel is képesek leszünk helytállni.”
Abiteboul szerint az autógyártói háttérrel képesek lesznek nagy neveket is átcsábítani.
“A riválisoktól való átigazolásokhoz kell egy sztori, és most már megvan hozzá az első fejezetünk, megvannak a Renault tervei, a pénzügyi háttér, a partnerek, a csapatvezetés. Van terv, remélhetőleg ez segít a szakemberek megszerzésében.”
Bár egyes pletykák szerint a Renault igyekszik a lehető legolcsóbban megúszni a Forma-1-es részvételt – más hírek szerint viszont a Mercedeséhez hasonló büdzséből gazdálkodnak -, Abiteboul azt mondja, nem fognak spórolni.
F1: 160 embert vesz fel a Renault 3


“Őszintén mondom, hogy a szükségesnél nagyobb is a keretünk. Tudom, hogy mit gondolnak egyesek, tisztában vagyok vele, miket mondtak a Red Bullnál arról, hogy nincs elég erőforrásunk. Azonban igen is megvan a szükséges anyagi és emberi erőforrásunk, csak a műszaki szaktudáson, a know-how-n múlik minden.”
“A viry-i motorgyárban az volt a gond, hogy a V6-os korszak kezdetére sok új munkatársat kellett felvenni, viszont az új, frissdiplomás dolgozókat még ki kell képezni. Mostanra megvan a kellő képzettség, megvan a rutin, az új projekt mindenkit motivál, azaz mindenünk megvan az elvégzendő munkához.”