A 2013-as történelmi mélypont után a Williams a 2014-től igazi reneszánszát éli a Mercedes-motorral, vannak, akik szerint egy igazi csúcspilótával futamokat is nyerhetnének.
A veterán Felipe Massával és az ígéretes Valtteri Bottassal az elmúlt két évben rendszeresen a dobogóig jutó alakulat technikai főnöke, Pat Symonds másképp látja, szerinte nyerő autó híján felesleges lenne szupersztárt ültetni a volán mögé, nem érné meg a befektetés.
F1: A Williamsnek nem érné meg Alonso 2
Symonds a Renault-nál dolgozott Alonsóval, az egyik legjobbnak tartja


“Amikor korábban nyilatkoztam erről, nem azt mondtam, hogy ne tudnánk kihasználni egy  sztárpilótát, hanem egyszerűen túl sokba kerülne jelenleg. Pillanatnyilag jó néhány területen hátrányban vagyunk, úgy gondolom, előbb azokat kell kezelni, mielőtt szupersztár szerződtetésével foglalkoznánk” – magyarázta az Autosportnak.
” Szóval ha Alonso hozzánk igazolna, természetesen ki tudnánk használni a képességeit, jól tudnánk dolgozni vele. Megadnánk neki mindent, amit akar, ez nem kérdés, de ha ki kéne fizetnünk a bérét, egy évig nem ennénk.”
A Williams 2016-ra is maradt a Massa-Bottas páros mellett, a vezetőség, így Symonds is nagyon teljesen elégedett velük.
“Szerintem ők tökéletesek számunkra, nagyon jól dolgoznak együtt. Igazi csapatjátékosok, ugyanakkor hajtják egymást, ugyanis nagyon hasonló teljesítményre képesek. A jó értelemben véve izzasztják meg a másikat, ez pedig az egész csapatot előrébb viszi. Őszintén mondom, hogy akkor is őket tartanám meg, ha teljesen szabad kezet kapnék, pedig nagyon ritkán mondok ilyesmit.”