Miután a Forma-1-es technikai főnökök múlt pénteki, londoni tanácskozásán nem sikerült érdemi eredményekre jutni a sportág jövőjét meghatározó kérdésekben – aerodinamikai szabályok, költségcsökkentés, olcsóbb, egyszerűbb, olcsóbb motorok, a gumik jellege -, a mára, Milánóba szervezett, eredetileg csak a Pirelli és a csapatok párbeszédéről szó tanácskozás jelentősége megnőtt.


Ahhoz, hogy 2017-re érvényes szabályokat lehessen alkotni a Stratégiai Munkacsoport és a Forma-1-es Bizottság február végi ülésén, most kell dűlőre jutni.
Milánóban, a Pirellinél így a csapatok képviselői mellett ott van az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone, valamint a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) elnöke, Jean Todt is, a Motorsport.com friss tudósítása szerint pedig a versenyzők is képviseltetik magukat.
A weboldal azt írja, Sebastian Vettel – mint a pilótaszervezet, a GPDA egyik igazgatója – a williamses Felipe Massával és Valtteri Bottasszal közösen utazott Milánóba, rajtuk kívül pedig még Nico Rosberg megjelenése is lehetséges.