A Williams 2013-ban még Forma-1-es története legrosszabb idényét produkálta 5 pontocskával, a konstruktőri 9. hellyel, azonban 2014-ben és ’15-ben összesen több mint egy tucat dobogós helyezést szereztek és mindkétszer a 3. helyen zártak a bajnokságban.
A Force India – amely 2015-ben eddigi története legjobb eredményével 5. lett a konstruktőriben – is szeretne hasonló szintre jutni, a helyettes csapatfőnök Bob Fernley szerint egyértelműen a Williams a példa számukra. 


“A maximum, amit elérhetünk, az, amit a Williams véghezvitt, ezt kell célul kitűznünk. Úgy gondolom, hogy a független csapatok számára a Williams jelenti a mércét, ők a dobogós helyekért küzdenek. De ha másoknál nem üt be a krach, akkor kicsi az esélyük a futamgyőzelemre, a bajnoki címre pedig semmi” – magyarázta a realitásokat az Autosportnak.
Mivel mind a Williams, mind a Force India Mercedes-motorral versenyez, aerodinamikai téren kell előzni, ismeri el Fernley:
“Világos, hogy aerodinamikai téren a Williams egy kicsit jobb munkát végzett, szóval van még miben javulnunk. Ha megnézzük az idény második felének teljesítménygörbéit, látszik, hogy közelebb kerültünk, de a felzárkózás lassú folyamat. Természetesen ők sem állnak egy helyben, szóval fel van adva a lecke.”