A Force Indiá-s Nico Hülkenberg 2015-ben Earl Bamber és Nick Tandy csapattársaként a Porsche színeiben megnyerte a Le Mans-i 24 órás versenyt. A német pilóta végtelenül elégedett lehetett az eredménnyel, néhány Forma-1-es kollégája viszont nagyon is csalódottan nézhette a sikert, hiszen ők is indultak volna, ha tehetik.
Fernando Alonso már jó pár éve jelezte, hogy valamikor szeretne próbát tenni a Le Mans-i 24 óráson, azonban a McLaren sem engedte el idén, ahogy a Ferrari tesztpilótájaként dolgozó Jean-Eric Vergne-t is letiltotta a maranellói csapat.
F1: Ricciardót is letiltották a Le Mans-ról 1
F1: Ricciardót is letiltották a Le Mans-ról 2

F1: Ricciardót is letiltották a Le Mans-ról

F1: Ricciardót is letiltották a Le Mans-ról 6
F1: Ricciardót is letiltották a Le Mans-ról 7
F1: Ricciardót is letiltották a Le Mans-ról 8
Fotó megosztása:
F1: Ricciardót is letiltották a Le Mans-ról 9


Most a Red Bull-os Daniel Ricciardo árulta el, hogy ő is hasonlóan járt. 
“Nagyon frankó lenne Le Mans-ban indulni. Hogy őszinte legyek, tavaly akartam is, volt pár jó lehetőségem, de egy kicsit túl sok minden jött össze, a csapat pedig azt akarta, hogy az F1-re koncentráljak. Egyelőre elfogadtam ezt, logikus” – mondta az Auto Actionnek.  
“Hülkenberg viszont ment és győzött. Én is nagyon szerettem volna indulni, szóval benne van még a pakliban. A Le Mans egyik szépsége, hogy akár tíz év múlva is megtehetem, nem kell ma letudni.”
A 2016-os Le mans-i mezőnyben egyetlen aktív Forma-1-es sem lesz ott, Hülkenberg nem védheti meg címét, hiszen a versenynaptárba idén Európa Nagydíj néven bekerülő azerbajdzsáni futam épp a legendás verseny hétvégéjére esik.