A 2015-ös Forma-1-es szezon nagy meglepetése volt a Toro Rossónál 17 évesen bemutatkozott Max Verstappen teljesítménye, a holland ifjoncra mindenki, a nagycsapatok is felfigyeltek. 2016-ban még a Red Bull kisebbik csapatánál marad, de később a Ferrarinál, Mercedesnél is nyílhat lehetősége.
A pilóta azt mondja, ő egyelőre nem foglalkozik azzal, hogy hova szerződjön később, és nincs is vágyott csapata, csak az érdekli, hogy elérhesse a célját.
“Az álmom az, hogy világbajnok legyek, nem is egyszer. Szóval ez az álmom, az nem számít, hogy melyik csapattal váltom valóra.”
F1: Verstappennek mindegy, kivel lesz világbajnok 1
F1: Verstappennek mindegy, kivel lesz világbajnok 2

F1: Verstappennek mindegy, kivel lesz világbajnok

F1: Verstappennek mindegy, kivel lesz világbajnok 14
F1: Verstappennek mindegy, kivel lesz világbajnok 15
F1: Verstappennek mindegy, kivel lesz világbajnok 16
F1: Verstappennek mindegy, kivel lesz világbajnok 17
F1: Verstappennek mindegy, kivel lesz világbajnok 18
F1: Verstappennek mindegy, kivel lesz világbajnok 19
F1: Verstappennek mindegy, kivel lesz világbajnok 20
F1: Verstappennek mindegy, kivel lesz világbajnok 21
F1: Verstappennek mindegy, kivel lesz világbajnok 22
F1: Verstappennek mindegy, kivel lesz világbajnok 23
F1: Verstappennek mindegy, kivel lesz világbajnok 24
Fotó megosztása:
F1: Verstappennek mindegy, kivel lesz világbajnok 25


A holland ifjonc – igaz, a szerencsének-balszerencsének is köszönhetően – az idény végére alaposan elverte szintén újonc csapattársát, ifjabb Carlos Sainzot. Azt mondja, ez nem olyan fontos számára, nem ő a mérce:
“Hogy őszinte legyek, sosem mérem magam a többi újonchoz. Nem verseny ez, persze jó érzés előrébb végezni, több pontot szerezni. De a legjobbakhoz kell mérnünk önmagunkat, azok pedig egyértelműen a tapasztalt versenyzők.”
A Toro Rosso csapatfőnöke, Franz Tost a 2015-ös idényre visszatekintve telitalálatnak látja Verstappen és Sainz bevetését:
“Minden téren kivívták az elismerésemet. A versenyzésük, az autó műszaki oldalának ismerete, a mérnökökkel való együttműködés? Emellett pedig a médiában, marketingeseményeken való szereplésük is egyre jobb lett, ahogy hozzászoktak – a velük dolgozó munkatársak, az egész csapat nagyon örül, hogy velünk vannak!”
F1: Verstappennek mindegy, kivel lesz világbajnok 26


“Vettelhez hasonlóan Carlosban és Maxban is megvan a kellő türelem és hozzáállás, motiváció, ami az F1-hez kell, munkabíró emberek. A futamok között keményen edzenek, beülnek a szimulátorba, hogy mindig felkészülten érkezzenek a versenyre.”
“El kell ismernem, hogy a Red Bull nagyszerűen döntött, amikor őket választotta, ugyanis ahogy láttuk, futamról futamra folyamatosan fejlődtek. Máris egész jó szintre jutottak, meggyőződésem, hogy sikeres jövő vár rájuk.”