A hétszeres világbajnok Forma-1-es legenda, Michael Schumacher két évvel ezelőtt, 2013. december 29-én szenvedett síbalesetet Franciaországban, amelyben súlyos agysérülést szerzett.
Az egykori Benetton-, Ferrari- és Mercedes-pilóta négy hónapig kómában volt, összesen kilenc hónapig feküdt kórházban, majd 2014 őszén hazaszállították a család svájci otthonába, azóta pedig semmilyen érdemi információt nem osztottak meg az állapotáról, a nagyközönség csakis ilyen-olyan spekulációk, bizonytalan hitelességű szivárogtatások alapján hall ezt-azt.
A svájci családi birtok zárt kapuja – ami bent történik, az nem ránk tartozik


Schumacherék médiajogásza, Felix Damm egy friss megszólalásában arról beszélt, hogy ez így van rendjén, nem is érdemes részleteket várnunk. 
“Maga a baleset egy aktuális történés volt, amiről lehetett tudósítani. Azonban a felépülésre már nem vonatkozik ilyesmi, a nagyközönség ebből kizárható, hiszen előbb a kórházban, majd Michaelék otthonában zajlik” – mondta a DPA hírügynökségek.
Damm hozzátette, hogy megérti a kiemelt érdeklődést, de hangsúlyozta, hogy Schumacher a versenyzői karrierjének lezárulta után már nem számít közszereplőnek, magánemberként pedig szent és sérthetetlen a privát szférája. 
Érdekes, hogy Schumacherék nem csak a nagyközönséget, hanem akár barátokat is elzárnak a 46 éves exversenyzőtől, legalábbis ha hinni lehet egykori menedzserének, Willi Webernek, aki a hétvégén arról panaszkodott, hogy Corinna Schumacher egyszerűen nem engedi, hogy meglátogassa őket.