A Ferrari az F1-be hívja a Volkswagent 2

A Volkswagen-csoportot, pontosabban az ahhoz tartozó Audit vagy Porschét az elmúlt 4-5 évben újra és újra hírbe hozták a Forma-1-gyel. A német autógyártó-óriás idén már tárgyalásokat is folytatott a Red Bull-lal egy esetleges 2018-tól induló együttműködésről, azonban az idén ősszel kirobbant károsanyag-kibocsátási botrány miatt ez kútba esett.
A Ferrari elnöke, Sergio Marchionne – Bernie Ecclestone-nal egyetértésben – azt mondja, ennek ellenére is jönnie kellene a VW-nek.
“Én mindig is arra biztattam a Volkswagen előző vezérét, hogy szálljanak be az F1-be. Mindig is furcsának találtam, hogy egy ekkora cég nincs jelen a Forma-1-ben. A General Motorst is biztattam, mindig azt mondom, hogy jöjjenek. Ez mindenkinek jó lenne, nekik és a sportágnak is” – mondta.
Egyesek szerint a további gyártók számára elrettentő példa lehet a McLarenhez idén csatlakozott Honda szégyenletes bukdácsolása, de Marchionne úgy véli, ez nem így van: “A Honda nagy dolgokra képes, képesek lehetnek győzni. Minél több autógyártó kell a Forma-1-be!”