A Ferrari elnöke, Sergio Marchionne a hét elején tartott karácsonyi sajtótájékoztatóján csakis méltatni tudta a csapathoz idén érkezett, három futamgyőzelmet is szerző Sebastian Vettelt, aki nem csak az eredményeivel lopta be magát a maranellóiak szívébe.


“Vettel már a maranellói kaland kezdetén is igazibb ferraris volt, mint Alonso öt szezon után. Nagy lökést adott a csapatnak. A (szombati) karácsonyi ebéden olaszul beszélt, a teljes beszédét megírta és majdnem tökéletesen betanulta. Rögtön a megfelelő hozzáállással érkezett” – nyilatkozta Marchionne.
Az olasz márka előző, jó egy éve távozott elnöke, Luca di Montezemolo reagált Marchionne megjegyzésére, visszatekintve önkritikusan beszélt a Ferrari teljesítményéről:
“Alonso is ferrarisabb lett volna, ha a 2010-ben megnyeri a címet, amit a Ferrari igazából csak elveszíteni tudott. Ha az ember két idény végén is az utolsó versenyen veszít a bajnoki küzdelemben, akkor érthető a kiábrándultsága.”
F1: Vettel igazibb ferraris, mint Alonso volt 3


Montezemolo ezzel együtt szintén dicsérte Vettelt:
“Egyértelműen bizonyította, hogy nagyon jól tud a csapattal dolgozni. Ez kulcsfontosságú a morál és az egység, a csapat fejlődése szempontjából. De nem csak szavak, hanem eredmények kellenek, ahogy Michael (Schumacher) idejében.”