Daniel Ricciardo 2014-ben a a Mercedes-pilótákon kívül egyedüliként volt képes futamot nyerni – nem is egyet, hármat -, így az idei szezon előtt azt várta, hogy a bajnoki címért is küzdhet. Ehelyett egy még gyengébb Renault-motor került a Red Bullba, az év sok-sok csalódást hozott, néha ki is borult az ausztrál.
“Frusztráltabb voltam, mint kellett volna. Tízből kilencszer sikerült azért magamban tartanom és tettem a dolgom, próbáltam mosolyogni” – mondta az ABC-nek.
Azért jó néhányszor biztosan nem volt őszinte a mosoly, amikor az új csapattárs, a Toro Rossótól egy év után előléptetett Danyiil Kvjat megverte az ausztrált, és végül a pontversenyben előtte is zárt.


“Úgy gondolom, hogy Danyiil szépen fordított az idényben. Az első négy versenyén egy kicsit elveszett volt, egyesekben felmerülhetett, hogy nem képes megállni a helyét egy élcsapatnál, de aztán Monacótól magasabb fokozatba kapcsolt.”
A Red Bull Racing jövőre is a Renault erőforrásait használja majd, igaz, TAG Heuer néven, ezért 2016-ot illetően Ricciardo nem igazán bizakodó. Reméli, hogy javulni fognak, de “nem fogunk futamokat nyerni”, állítja. 2017-tel kapcsolatban még nem mer biztosat mondani, főleg, hogy jövőre kifut a szerződése.
“A megérzéseimre kell majd hallgatnom. 2017-ben nagy szabályváltozások jönnek, és semmiképp sem akarok egy Alonsót húzni, azaz épp akkor lelépni, amikor a csapat a nagy előrelépés küszöbén áll” – utalt arra, hogy a spanyol által a McLaren-Honda kedvéért hátrahagyott Ferrari mennyit javult idénre.
“Ideális esetben maradok a Red Bullnál, és újra a csúcson leszünk. Persze ezen ráérek még gondolkodni a jövő évben.”