A Forma-1 gazdasági ügyeit igazgató Bernie Ecclestone, valamint az FIA-elnök Jean Todt nagyon szeretné, ha a sportágban egy-két éven belül elérhetővé válna egy olcsó, műszakilag egyszerűbb alternatív erőforrás, vagy ha a jelenlegi gyártók állnának elő ilyennel.
A háttérben folyik az ötletelés, a motorgyártóknak jövő január 15-éig kell előállniuk a saját javaslataikkal, de ha azok nem lesznek kielégítőek, akkor az FIA Motorsport Világtanácsának felhatalmazása alapján az Ecclestone és Todt által kidolgozandó, január 30-áig bemutatandó reformterv következhet.
A Ferrarinál nagyon ellenzik az erőforrások “lebutítását”, az elnök, Sergio Marchionne a maranellói hagyományokhoz híven megint a kiszállással fenyegetőzik. Amikor a Motorsport.com arról kérdezte, mi lesz, ha jönnek az új motorok, Marchionne így felelt:


“A Ferrari akkor más módot keresne arra, hogy demonstrálja azt, hogy képes győzni. Nagy kár lenne, ha a Ferrarinak távoznia kellene, de nem hagyhatjuk szó nélkül, hogy sarokba szorítsanak és diktáljanak.”
A Ferrari-elnöknek az sem tetszik, hogy Ecclestone és Todt kezébe került az irányítás:
“Mi nem értünk egyet ezzel, ugyanis szerintünk a szabályokat koordinált módon kellene kidolgozni. Ezt a Mercedes és a Renault is ugyanígy látja. Euró-százmilliókat költünk el, szóval fajsúlyos döntésekről van szó.”