A Mexikói Nagydíjon Kimi Räikkönen és Valtteri Bottas újrajátszotta az Orosz Nagydíjon történt incidenst, azonban ezúttal a Ferrari finnje húzta a rövidebbet, amikor a verseny 23. körében williamses honfitársa bebújt mellé az 5-ös kanyarban, a kerekek összeértek és a veterán autójának felfüggesztése eltört. Büntetést egyikük sem kapott.
Räikkönen így beszélt a balesetről a futam után:
“Az előző kanyarban már láttam a külső íven jönni, szoros volt, persze ha megkérdezik, szerinte biztosan én voltam a hibás. Szerintem elfértünk volna, ha kicsit kimegy a kerékvetőre, de ott nagyon csúszós volt a pálya, blokkoltak az első kerekei, aztán ez lett belőle. Valamikor nekem is el kellett fordulnom, nem mehettem egyenesen. De felesleges is ezt boncolgatni, biztos vagyok benne, hogy mindenkinek megvan a maga véleménye, a sajtó meg úgyis talál bűnbakot.”
Räikkönen: Ha Bottas most jobban érzi magát, egészségére! 1
A 2007-es bajnok leszögezte, hogy nem akar leülni Bottasszal, hogy átbeszéljék az incidenseiket:
“Szerintem az semmin sem változtatna. Ami történt megtörtént. Talán most egy kicsit jobban érzi magát az Oroszországban történtek után. De végső soron ilyen a versenyzés, nekem nincs bajom senkivel. Ha most ettől jobban érzi magát, egészségére. Hosszabb távon mindig kiegyenlítődnek az ilyen dolgok.”  
A Szocsiban elúszott 3. helyért most “kárpótolt” Bottas sem akart sokat beszélni az esetről:


“Nem tudom, hogy kell-e bármit is mondanom erről. Ami engem illet, egyszerűen keményen versenyeztünk, és ahhoz vagyok szokva, hogy az ilyen helyzetekben általában azért elfér mindkét autó, ezúttal azonban nem volt hely. A pozícióért küzdöttem, szóval nyilván nem hátráltam meg. Mérlegeltem a rizikót, és úgy éreztem, jó esélyem lehet, hogy beférjek, de aztán így alakult. Nem tudom, mit mondhatnék még róla. Kár, hogy megint mi ketten ütköztünk.”