F1: Alonso csak a nézők kedvéért rajtolt 2

A Mexikói Nagydíjon Fernando Alonso az erőforrás elemeinek cseréje miatt 15 helyes hátrasorolással a 18. rajthelyről indult, és már az első kör végén a bokszba hajtott és ki is állt motorhibával.
A spanyol utólag elmondta, hogy tisztában volt vele, milyen rövid lehet a versenye:
“Szombat éjjel már felfedeztük a hőenergia-visszanyerő hibáját, vasárnap délelőtt pedig igazolódott is a probléma. A cserére már nem volt idő, így annyi maradt, hogy egyszerűen nekivágok a versenynek, tudva, hogy esetleg csak egy kört mehetek. A nézők iránti tiszteletből megpróbálkoztam vele, az első kör, az első három kanyar legalább izgalmas volt” – mondta.
“Nem egyszerűen számítottam arra, hogy ki fogok esni, hanem biztosan tudtam. De szombaton Jenson nem tudott indulni az időmérőn, szóval nem lett volna jó, ha aztán én nem veszek részt a versenyen. Tisztelem a nézőket, ezért mindenképp ott akartam lenni a rajtrácson, aztán lesz, ami lesz. Az aggodalmaink beigazolódtak, de legalább megpróbáltam.”
Alonso Austinban és természetesen most sem szerzett pontot, nem volt jó kör:
“Hát, hosszú két hét volt ez, nulla ponttal, sőt itt még csak nem is versenyeztem, elég elkeserítő. Megyek is a repülőtérre, és igyekszem elfelejteni az egészet.”
A kvalifikációról műszaki hiba miatt hiányzó, motorcseréi miatt 70 helyes rajtbüntetéssel startoló Jenson Button a 14. lett a másik McLaren-Hondával.