A Forma-1 fejesei jó ideje gondolkodnak, hogyan lehetne nézőbarátabbá, változatosabbá, tartalmasabbá tenni a versenyhétvégéket. 
Az ötletek között a pénteki edzések ejtése is felmerült, az eső miatt alaposan megcsonkult, az időmérőt és a versenyt is vasárnap tartalmazó Amerikai Nagydíj pedig rámutatott, hogy nem is olyan ördögtől való az átrendezés.


A Ferrari világbajnoka, Kimi Räikkönen meglenne kétnapos nagydíjhétvégékkel – szombaton a három szabadedzés, vasárnap a kvalifikáció és a verseny.
“Szerintem rendben volt ez így. Nyilván egy kicsit korábban kell kezdeni, de szerintem sokkal jobbak lennének a kétnapos hétvégék. Akkor a nézők folyamatosan autókat láthatnának a pályán. Manapság néha egyszerűen ki sem tudunk menni (a szabadedzéseken), mert nincs elég gumink, vagy vigyázni kell a motorokra. Így viszont nem sok jut a nézőknek” – magyarázta a 2001-ben bemutatkozott veterán.
“Azért jönnek a nézők, hogy lássanak minket vezetni, versenyezni, szerintem szépen bele lehetne ezt sűríteni két napba, ahogy itt bebizonyosodott. Nem volt húzós a hétvége, egyszerűen az időt használtuk ki másképp. Ha rendesen így is lenne tervezve, minden klappolna. Sima lenne az egész, szerintem jó lenne úgy.” 
“Lehetne egy napon a három szabadedzés. Gondolom, hogy annak is megvan az oka, hogy miért háromnapos a versenyhétvége, de a csapatok számára olcsóbb is lenne, ha kevesebb napot kellene a helyszínen tölteni. Persze nem én írom a szabályokat, mi azt csináljuk, amit mondanak nekünk.”