Miután a múlt vasárnapi Amerikai Nagydíjon Nico Rosberg hibája miatt Lewis Hamilton győzött, az angol pilóta megnyerte harmadik világbajnoki címét. 
A dobogós ceremónia előtt a pihenőszobában érdekes jelenet játszódott le a csapattársak között, amikor Hamilton lazán odadobta a 2. helyezettnek járó szponzori sapkát Rosbergnek, aki dühösen vágta vissza azt a győztesnek. Mostanra mindkét pilóta beszélt az esetről.
F1: Rosberg mindenre és mindenkire haragudott 1
“Szó szerint azt mondtam, hogy tessék, haver, de aztán visszarepült a sapka. Gondoltam, oké, semmi gond, nem is foglalkozom ezzel” – nyilatkozta Hamilton, aki azért megforgatta egy kicsit a kést Rosbergben:
“Sok tekintetben megértem, hogy milyen lehet ez, pocsék lehet a csapattársamnak lenni. A futam után az ember csalódott, néha elviselhetetlen érzelmek dolgoznak. De nem veszem magamra. Sok arcát láttam már Nicónak az évek alatt.”
A Mercedes németje a Bildben vitt rovatában Hamilton megjegyzésére úgy reagált, hogy “nem szeretne másik csapattársat, élvezi a kihívást”, de elárulta, hogy tényleg nagyon ki volt akadva a futam leintése után.


“Látták már, amikor a Survivorban bikaherét kell enniük a versenyzőknek? Gyomorforgató! Én is pont így éreztem magam Austinban. Egyszerűen ki voltam akadva. Haragudtam magamra, Lewisra, az egész helyzetre. Mindenre és mindenkire. Nem a világbajnoki cím elúszásáról van szó, Lewis teljesen megérdemelten nyert idén, de Austinban nem Lewis nyerte meg a futamot, hanem én veszítettem el” – utalt arra, amikor kiszaladt a pályáról, átadva ezzel a vezetést csapattársának.
“Ha van magyarázat a hibára, akkor minden rendben. De jelenleg olyan érzésem van, mintha valami láthatatlan akadály lenne előttem. Egy legyőzhetetlen ellenfél. Egyesek sorsnak hívják, mások balszerencsének.”
 
Rosberget persze nemcsak a saját hibája bosszantotta, hanem az is, hogy a rajt után Hamilton nagyon belemenősen tessékelte ki a pályáról az első kanyarban, így a pole-ból indulva az 5. helyre esett vissza:
“Vannak belső szabályaink a csapatnál, én meg is tartottam őket, de Lewis nem. Túl messzire ment. Ezért is dobtam vissza a sapkát, amelyet odahajított az ölembe. Sportolók vagyunk, de ugyanakkor emberi lények is. A versenyhétvégéken óriási nyomás nehezedik ránk. Kell még már nap, hogy megemésszem ezt a keserűséget. De szerencsére a hétvégén már jön is Mexikó. Úgy tekintek a maradék három versenyre, mint egy minibajnokságra, amelyet természetesen szeretnék is megnyerni.”
F1: Rosberg mindenre és mindenkire haragudott 2
Az Autosportnak szintén kifejtette a véleményét az esetről:
“Az első kanyarban elég világos a helyzet. A kanyar közepén én voltam előbb, nekem volt elsőbbségem, ő viszont lekoccolt, kitolt a pályáról. Nekem is ütközött, a kormánykeréken elég erős ütést éreztem, szóval ez így nem oké. Ez már túlment a határon. Ezt meg kell beszélni, mert nem tudom, mi jöhet ezután. Persze nem ezen múlott a verseny, a futamot a saját hibám miatt veszítettem el.”


Hamilton első kanyaros keménykedése egyébként a Mercedes főnökeinek sem tetszett, Toto Wolff és Niki Lauda arról beszélt a verseny után, hogy a héten leülnek és elbeszélgetnek majd a pilótákkal, hogy megelőzzék a helyzet további elmérgesedését, de a bajnok szerint nincs miről beszélni: “Semmi szükség rá. Mindenkinek joga van a saját véleményéhez, de engem nem érdekel, megnyertem a futamot, és nem érzem magam rosszul emiatt, sőt” – nyilatkozta hétfőn Hamilton.