Az Orosz Nagydíj utolsó köre keserves zárást hozott a mezőny két finnjének, amikor az üldöző Kimi Räikkönen egy túl merész előzési kísérletnél kilökte a 3. helyen haladó honfitársát, Valtteri Bottast.
A williamses kiesett, Räikkönen az 5. helyen ért be, de a ferraris utólag időbüntetést kapott, a 8. helyre esett vissza, a tetejébe pedig három büntetőpontot is kiosztottak neki.
Az Amerikai Nagydíj csütörtöki versenyzői sajtótájékoztatóján mindkét finn ott ült a pódiumon, de ahogy kiderült, az elmúlt két hétben jottányit sem változott a véleményük az incidensről.
“Volt egy kis vita erről és büntetést is kaptam, de én holnap is megpróbálnám újra. A történteken már nem lehet változtatni, összeütköztünk, és mindketten rajtavesztettünk. De ilyen az élet, ilyen a versenyzés. Én nem sajnálom, ha más meg igen, az az ő dolga, nekem mindegy. Ahogy mondtam, én megpróbálnám újra, hátha jobban sikerül” – mondta Räikkönen, emlékeztetve arra is, hogy a verseny során egyszer már sikeresen előzte meg Bottast ugyanott.


A fiatalabb finn is azt mondta, hogy “nem változott” a véleménye, és hogy “mindent ugyanúgy tenne”, mint Szocsiban.
“Én úgy gondolom, hogy egészen más volt (az incidens), mint az első alkalom, mert akkor egyértelmű volt, hogy sikerülhet neki, és versenyzőként nyilván nem hagyom nyitva az ajtót másodszorra is. Szerintem más volt a két eset, ahogy a végeredmény is mutatta.”
Räikkönen kiemelte, hogy miután megkezdte a manővert, már nem is tudott volna menteni:


“Ha egyszer eldönti az ember, hogy megpróbál beférni, későn fékezni és úgy kanyarodni, onnan már lehetetlen elkerülni az ilyesmit, szóval tényleg, mit lehet tenni? Szóval amikor láttam, hogy talán nem vette észre, hogy ott vagyok, próbáltam lassítani és fordulni, de ha nincs hely, akkor nincs hely, összeütköztünk.”
“Kár érte, de ez is hozzátartozik a versenyzéshez, néha büntetés is lesz belőle, máskor nem, de versenyezni vagyunk itt, szóval utólag felesleges siránkozni. Biztos vagyok benne, hogy a nézőknek jobban tetszik ez, mintha csak követnénk egymást.”