A Red Bull ausztrál tehetsége, a háromszoros futamgyőztes Daniel Ricciardo egészen eddig menedzser nélkül egyengette a saját karrierjét, de most – talán a Red Bull Forma-1-es jövőjét érintő bizonytalanság miatt is ? igazi nagyágyúval szerződött.
A 25 éves pilóta az Areté ügynökség kliense lett, a céget az a Simon Bayliff vezeti, aki korában a Wasserman Media Groupnál David Beckham, Michael Owen ügyeit intézte, jelenlegi kliensei között pedig több Premier League-focista és a kerékpáros Mark Cavendish szerepel.
“Daniel vitán felül az F1-es mezőny egyik legszerethetőbb, legtehetségesebb versenyzője. Erős karaktere és megnyerő személyiségéhez az igazi győztesek motivációja társul. Épp ezért izgatottan várjuk a közös munkát, segítünk majd neki elérni az üzleti céljait” – mondta Bayliff.
Érdekes módon Ricciardo nyáron még épp arról beszélt, hogy megvan egyedül is, nincs szüksége külön menedzserre:


“Van egy kis köröm, igazából csak az ügyvédem és én. Kapok még tanácsokat néhány embertől, aztán mindent alaposan megrágok és döntök. Eddig a Red Bull befolyásolta a döntéseimet, ők döntötték el, mi legyen velem, szóval nem is volt szükségem menedzserre. Nyilván mostanra, amikor már jobban kiigazodom a paddockban, úgy érzem, hogy képes is vagyok tárgyalni, ha szükségét érzem, szóval mondhatjuk, hogy nagyrészt én magam intézem a dolgaimat” – magyarázta a Brit Nagydíj idején, amikor Kimi Räikkönen lehetséges ferraris utódjaként is forgott a neve.