A McLarennél a jövő nagy ígéreteként mutatkozott be 2014-ben Kevin Magnussen, első versenyén, az Ausztrál Nagydíjon rögtön a 2. helyen is ért be. A 24 éves dán pilótának azóta is ez a Forma-1-es pályafutásának csúcspontja, ugyanis az eredmény nem ismétlődött, 2015-re Fernando Alonso érkezése miatt pedig tartalékossá fokozták le.
A brit Autosport értesülése szerint Magnussen nem is marad már sokáig a McLarennél, a munkakapcsolatuk a szezonzáró Abu-Dzabi Nagydíj után véget ér – nem hosszabbítanak szerződést -, hiszen Button és Alonso megtartásával a wokingi alakulatnál csak újabb kispados idény várt volna rá.
Magnussen a Lotusnál és a Manornál próbálkozhat, náluk kiadó még egy-egy hely, bár a dánnak az előbbi alakulatnál Jean-Eric Vergne és a tesztpilóta, Jolyon Palmer, míg a sereghajtónál a Will Stevens és Alexander Rossi mellett a Mercedes-hátszelű Pascal Wehrlein jelent konkurenciát.
Bár egyelőre semmi sem hivatalos, úgy tűnik, hogy az idén a GP2-es bajnoki címet óriási fölénnyel behúzó másik McLaren-nevelt, Stoffel Vandoorne talán beéri az alakulat tartalékosi pozíciójával, mellette pedig a japán Super Formula szériában tarthatja magát formában.