Nagy a bizonytalanság a Red Bull Forma-1-es jövőjét illetően, ha nem sikerül versenyképes motort szerezniük 2016-ra, a Red Bull Racinget és a Toro Rossót is kivonja a sportágból a tulajdonos, Dietrich Mateschitz.
Ez a 850 (RBR) plusz 350 (STR) dolgozó mellett természetesen a versenyzőiknek is nagy csapás lenne, de úgy tűnik, hogy a kisebbik csapatnál idén bemutatkozott holland tehetségnek, Max Verstappennek nem lenne gondja, a 18 éves ifjonc gyorsan helyet találna magának.
A Red Bull-alakulatok négy autójának elvesztését elvileg úgy pótolnák, hogy az élmenők harmadik autókat állítanának a rajtrácsra, Verstappen egy ilyenbe ülhetne.


A pilóta édesapja, Jos Szocsiban a Mercedes csapatfőnökével, Toto Wolff-fal tárgyalt, és bár az osztrák azt állította, egyszerűen csak kávéztak egyet, arra nem tudott értelmes választ adni, hogy a beszélgetésen miért vett részt Max menedzsere, Raymond Vermeulen is.
A holland Algemeen Dagblad arról ír, hogy Vermeulen egyszerre “több táblán is sakkozik”, a Ferrarival is tárgyal, a lap szerint az olasz csapat “nagyon szívesen fogadná” Verstappent, ha megvalósul a harmadik autós elképzelés.
Az apa, Jos Verstappen a hétvégén nem is titkolta, hogy ez járható út lenne számukra a Toro Rosso eltűnése esetén:
“Lehet, hogy furcsán hangzik, de a jelenlegi bizonytalanság ellenére sem igazán aggódom Max F1-es karrierje miatt. Ha megnézzük, máris meddig jutott, elég biztosnak látszik az F1-es folytatás. Ha ki is száll a Red Bull, szó van arról, hogy a nagyok harmadik autót indítanak, ha tényleg így lesz, akkor Max előtt is perspektíva nyílik.”
A sokak által már most leendő világbajnokként emlegetett újonc sorsát az F1 uraként ismert Bernie Ecclestone is szívén viseli, minden bizonnyal ő sem hagyná elkallódni.


“Max jelenléte nagyon jó a Forma-1-nek. Gyors, emellett pedig igazi egyéniség is, mind a pályán, mind azon kívül. Az F1 szempontjából nagy veszteség lenne, ha egy olyan tehetség, mint ő, nem lenne a rajtrácson jövőre. De a legtöbb nagycsapat már szemet vetett rá, mindenféle listák elején szerepel arra az esetre, ha valahol üresedés akad. Szerintem nagy dolgokat várhatunk még Maxtól” – magyarázta a múlt héten a De Telegraafnak.