Az Orosz Nagydíjat követő második, leülős sajtótájékoztatóra a 2. helyen beérő Sebastian Vettelnek fejébe szállhatott a pezsgő, alig bírt magával, az izgalma pedig átragadt Lewis Hamiltonra és Sergio Perezre is, ami nem csoda, hiszen a háttérben ott voltak a csinos orosz grid girlök is. (Már azzal is zrikálták egymást, hogy Hamilton vagy Vettel hívta be őket a terembe.)
A srácok folyamatosan mosolyogtak, nevetgéltek, mint a rossz gyerekek, Hamilton szelfizgetett, az FIA sajtófőnöke, Matteo Bonciani többször is kénytelen volt rájuk szólni, egyszer még azzal is fenyegetett, hogy ha nem tudnak viselkedni, vége az interjúknak.
A legviccesebb momentumok:
Hamilton a győzelem pillanatairól beszél, Vettel közbeszúr: “Már öt körrel a vége előtt elkezdtél integetni, ugye?”
L. H.: “Nem, az a te szokásod volt!”
S. V.: “Hát még Mansell kezdte ezt az utolsó körös integetést, de te bőven túlszárnyaltad, te már öt körrel a vége előtt csinálod!”
L. H.: “Tényleg nem integettem!”

Szelfizés a kérdés közben.


Vettel azzal húzza Hamiltont, hogy az angol alig várja, hogy a szállodába vihesse a grid girlöket: “Az előbb mondtad, tudom, hogy arra vársz, hogy a csajokkal megérkezzetek a Radisson 708-as szobájába, de szerintem eleget álldogáltak már ma, szóval addig leülhetnének. Üljetek le bátran! Hogy mondják oroszul, hogy üljetek le?”
L. H.: “Mi a fenéről beszélsz?”

Hamilton végignevetgéli a Globo Esporte riporterének kérdését, Bonciani rászól, hogy viselkedjen végre: “Egy árva szót sem hallottam, baromira elvonják a figyelmemet. Mi volt a kérdés? Komolyan kérdezem!”

Hamilton a megbízhatósági problémákról beszél, óvatlanul azt mondja, hogy az utolsó körökben már simogatta a fülkét  – angolul “rubbing the cockpit”, a “cock” viszont önmagában a férfi nemi szervet is jelenti – majd Vettelhez fordul, “te is tudod, hogy van ez”. Vettel válaszol: “Én nem simogattam semmit az utolsó körökben?”


Perez sem bírja ki – amikor arra kérik, hogy értékelhető választ adjon a kérdésre, inkább a lányok méltatásába kezd: “Először is: azt hiszem, nagyon szerencsések vagyunk, hogy ilyen gyönyörű lányok vannak itt!”
L. H.: “A legjobb sajtótájékoztató evör!”
S. P.: “De legalábbis a legkevésbé unalmas! Szóval köszönjük, és hadd élvezzük egy kicsit. Jól van, Matteo, te is élvezd a helyzetet!”
Perez annyira élvezi, hogy a kérdezőnek még kétszer neki kell futnia, mire a mexikói válaszolni tud.