A Toro Rosso spanyol újonca, Carlos Sainz Jr. a szombat délelőtti szabadedzésen csúnya balesetet szenvedett Szocsiban, nyílegyenesen, 204 km/órás sebességgel csapódott a 13-as kanyar TecPro-falába, 46 g-s lassulást szenvedett el.


A szörnyű képek ellenére a 21 éves pilóta karcolások nélkül úszta meg a bukást, vasárnap délelőtt a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) kötelező orvosi vizsgálatán is átment, így rajthoz állt az Orosz Nagydíjon. Az autóban kiderült, hogy azért még nem volt 100 százalékos formában:
“Ha teljesen őszinte akarok lenni, akkor az első 10 körben, amikor a biztonsági autó mögött az autóval kacsázva próbáltam melegíteni a gumikat, egy kicsit kóválygott a fejem. Nem tudom, hogy pszichikai oka volt, mert a baleset járt a fejemben, vagy tényleg szédültem, de 10 kör után elmúlt, minden nehézség nélkül tudtam hajtani” – magyarázta az Autosportnak a verseny után.
“Verseny előtt is éreztem talán egy kis szédülést. Ha furcsán mozdulok, akkor fáj a nyakam és a hátam, de az autóban nem volt ilyen gondom. Csak a szédülés az első 10 körben. De kinyitottam egy kicsit a sisakrostélyt és jobban lettem. Egy kicsit azért aggódtam, mondtam magamban, hogy remélem, hogy nem leszek így az egész futamon! De elmúlt és tudtam menni.”


Az utolsó rajtkockából induló Sainz egy ponton egészen a 7. helyig kapaszkodott, de aztán a 46. körben fékhiba miatt ugyanott csúszott ki, mint ahol szombaton a falba állt. 
“Szerencsére három fékem megmaradt, így le tudtam lassítani. A bal első romlott el, és hátul sem volt minden rendben. Ijesztő volt. A huszonvalahanyadik körtől tudtam, hogy baj lehet, de versenyben akartam maradni. A 7. helyen haladva tudtam, hogy a tempóm jó esélyeket biztosít, nyomni akartam tovább, de aztán jött a baleset.”