Igazi drámát hozott az Orosz Nagydíj utolsó köre: azok után, hogy az utolsó előtti körben előbb a williamses Valtteri Bottas, majd Kimi Räikkönen is megelőzte Sergio Perezt, a ferraris támadást indított finn honfitársa ellen.
Räikkönen nagyon messziről próbált beesni Bottas mellé, de nem sok esélye volt az előzésre, ütközés lett a vége. A Williams pilótája kiesett, Räikkönen az ötödik helyen célba ért, de még vizsgálat alatt áll.
“Ez mégis mi a … csinált?” – tette fel a költői kérdést Bottas még az autóban, de a sajtó előtt sem finomkodott. “Megelőztem Perezt, mentem a négyes kanyar felé, amikor kiütött hátulról” – mondta Bottas. “Óriási csalódás, mert ezzel tönkretette az egész napomat. Ez nem versenybaleset volt.”
Bottas még nem tudja, lesz-e büntetés. “Fogalmam sincs, mi lesz a vége. De az biztos, hogy nagyon rossz érzés, ha így fejeződik be egy verseny. Minden erőfeszítés hiábavaló, ha nulla pont a vége, és ezen a nulla ponton a büntetés sem változtat.”
Räikkönen nem érzi ennyire egyértelműnek az esetet. “Egyszer már megelőztem Bottast ugyanezen a helyen, és úgy gondoltam, ismét meg lehet próbálni” – vélekedett a ferraris. “Onnantól, hogy belekezdtem a manőverbe, nem tudok tenni semmit, ha nem vesz észre. Fogalmam sincs, miért nem látott.”
“Összeütköztünk, és ezért kár. Normálisan próbáltam előzni, de összeért a két autó.”