Az Orosz Nagydíj szombat délelőtti, harmadik szabadedzésén horrorbalesetet szenvedett a Toro Rosso 21 éves spanyol újonca, Carlos Sainz. Jr., autójával nagy sebességgel, nyílegyenesen fúródott a 13-as kanyar védőkorlátjába.


A spanyol ifjoncot helikopterrel kórházba szállították, de a vizsgálatok semmi komoly sérülést nem mutattak ki, délután már tévét kért, hogy nézhesse az időmérőt. Később videóüzenetben nyilatkozott is, azt mondja, ha rajta múlik, vasárnap már vezet a futamon:
“Ahogy látható, jól vagyok, végül semmi bajom nem esett. Csak az ijedség. Ijedség, de abból jó nagy. De szeretném tudatni, hogy végig eszméletemen voltam. A kerítés alól próbáltam a rádión kommunikálni a csapattal, de nem hallottak, ezért én is aggódni kezdtem, mert tudtam, hogy az emberek valami sokkal súlyosabbra gondolnak, mint a valóság.”
“Mindenféle vizsgálatot elvégeztek és kutya bajom. Egy kicsit fáj a nyakam és a hátam, de pihenek egyet és megpróbálok versenyezni. Nem ígérek semmit, de mindent megteszek majd, hogy rajthoz állhassak, ha pedig nem megy, akkor a következő versenyen. Mindenkinek köszönöm a támogatást és a jókívánságokat, sokat jelentenek az ilyen pillanatokban.”
Bár az időmérőn nem vett részt, így nem kvalifikált a versenyre, az edzéseredmények alapján a Nemzetközi Automobil Szövetség (FIA) engedélyezte Sainznak, hogy induljon az Orosz Nagydíjon, a Toro Rosso autót is tud adni alá, a kérdés csak az, hogy mit mondanak majd az orvosok vasárnap délelőtt. 
A pilótát szombaton késő este kiengedték a szocsi 4-es számú kórházból.
F1: Sainz megszólalt, vezetne 1