Ahogy már az első edzés idején sejteni lehetett, délutánra eső áztatta a szocsi versenypályát, az Orosz Nagydíj második szabadedzése végig vizes aszfalton zajlott.
Ugyan a többség járt kint egy-egy installációs körön, csinált néhány rajtszimulációt, a 14 pályára lépő versenyző közül csak nyolcan futottak mért kört. 


A “leggyorsabb” Felipe Massa volt, de a 2 perc feletti ideje jól mutatja, hogy mennyire kevés értelme volt a délutánnak – ahogy az is érzékelteti helyzetet, hogy a brazil veterán az edzés egy részében csak szunyókált a jó meleg pilótafülkében ülve.
A legizgalmasabb eseménynek az számított, hogy Fernando Alonsónál valamilyen motorhibát észleltek a bokszból, ami nem a legjobb hír, hiszen 25 helyes hátrasorolásért cserébe kapott vadonatúj, fejlesztett Honda-erőforrást a spanyol.
Mivel a délelőtti edzésen a hosszadalmas takarítás és a tisztítás miatt sokáig vizes aszfalt, délután pedig az eső miatt volt lehetetlen a komoly munka, a szombati utolsó, már száraznak ígérkező gyakorlás nagyon sűrű lesz, az alig egyórás ablak pedig azt jelenti, hogy többen is mellényúlhatnak a beállításokkal, a kvalifikációra megkeveredhet a mezőny.
Az Orosz Nagydíj időmérője szombaton a szokásos időben, 14 órakor kezdődik. 
F1: Az edzés, amin semmi sem derült ki 1